vasárnap, február 13, 2011

The Roommate - Part I. (Leighton)

Leighton Meester tudja, hogy semmi nem hasonlítható egy jó kis vitához. Új filmjében, a Roommate-ben Rebeccát, egy megszállott lányt alakít. A film a napokban debütált Amerikában, és ennek kapcsán számos interjú készült kedvencünkkel.


Elsősorban megosztott egy-két módszert a sikeres veszekedés érdekében:

„Az ellenfél haját mindenképpen meg kell húzni. Nem kerülheted el az arcot. A lényeg az, hogy nem húzhatsz be valakinek úgy, mintha valami profi birkózó lennél. Körbe-körbe kell járkálni, közelítesz a szemre, és egyszerűen behúzol.”

„Erősnek kell lenned, hiszen… bárhol megüthetnek. Nagyon félelmetes tud lenni, de emellett nagyon vicces. Szinte egy álom válhat valóra, ha egy nagy vitát kell leforgatni, hiszen a való életben mikor viselkedhet így bárki is? Ez egy lehetőség arra, hogy kilépjünk a valódi önmagunkból, és olyat csináljunk,, amit életünkben soha.”

A „The Roommate” az Egyedül álló nő megosztaná című film alapján készült, amelyben Meester egy őrült szobatársat alakít. Rebecca egy rideg, manipulatív, ésszerűtlen és őrült lány, aki barátnője, Sara (Minka Kelly) életét pokollá változtatja – ráadásul egy kollégiumszobában laknak.

Meester (24) a való életben nem küszködik hasonló problémákkal. A Los Angeles-i melegben autójából telefonál velünk, miközben ebédelni tart egyik barátnőjével.

„Ez eddig jó évnek bizonyul – meséli a feltörekvő színésznő, aki a Gossip Girl mellett feltűnik a Country Strong c. produkcióban is, amelyben megcsillogtathatja csodálatos énektudását is – most Los Angelesben vagyok a „The Roommate” premierje miatt, holnap repülök is vissza New Yorkba, hogy leforgassam a Gossip Girl hátralévő epizódjait. Éppen ezért akarom ma egy baráttal eltölteni az időt, salátát enni, és kabát nélkül sétálgatni.”

Meester nagyon örült, amikor közölték vele telefonon, hogy megkapta Rebecca szerepét.

„Nagyszerű érzés volt tágítani a látóköröm, és örülök, hogy eljátszhattam egy igazi gonosz karaktert. Nagyon furcsa szerep volt számomra, hiszen ebben az esetben nem nagyon gondolkozhatsz azon, vajon a nézőknek tetszik-e a szerep, vagy nem.”

Eljátszani a gonoszt nem volt túlságosan könnyű.

„Mindig örülök, ha találhatok olyat, amiben hasonlítok a karakteremmel, de ebben az esetben Rebeccával nem sikerült. Egyik gondolata sem áll közel a realitáshoz. Rebecca egy fiatal, érzéketlen lány. Számára nem az, az öröm, mint általában a többi embernek. Csak magával foglalkozik. Az egyetlen oka, hogy közel kerül valakihez az, az, hogy hasznot húzzon belőle. Nehéz volt eljátszani, hiszen én teljesen az ellentettje vagyok.”

„Nagyon jó volt Minkával verekedni. Azok a jelenetek tényleg durvák. Valóságosak. Van néhány félelmetes pillanat a filmben. Mostanában, amikor késő este sétálok egyedül New Yorkban, amikor forgatjuk a Gossip Girlt, szokásszerűen megszólalok: „Senki ne akarjon összetűzésbe kerülni velem.”
Ha már a Gossip Girlről van szó – „Március elején végzünk a forgatásokkal, és csak annyit mondatok, hogy egy érdekes baráti, szerelmi kapcsolat fog kialakulni egy váratlan sráccal.”
„Emelett próbál egy igen befolyásos nővé válni. Csak sajnos még nem tudja, hogy miről is szól ez pontosan.”


A floridai színésznőnek szintén nehéz volt elérni az álmait. Saját tinédzserkora szembeszállhatna a Gossip Girllel. A családja Los Angelesbe költözött, így foglalkozhatott a színészkedéssel, majd bekerült a híres Beverly Hills High Schoolba.

„Egy Gossip Girlhez hasonló terepen nőttem fel. A suli tele volt kiváltságos gyerekekkel, akik csupa márkás cuccot hordtak, és mindenhova a saját limuzinjaikkal jártak. Rám ez persze nem volt jellemző. Béna szemüveget hordtam, és a szüleimnek nem volt pénzük egy új farmerre. Én csak egy átlagos lány voltam, aki folyamatosan színészkedett, szóval megvoltak a saját céljaim.”

Legutóbb Nashville-ben dolgozott – itt forgatták a Country Stongot, amiben Gwyneth Paltrow iszákos énekesmadarának riválisát alakítja.

„A Country Stong csodálatos élmény volt. Az egyik legjobb karaktert játszhattam el, nagyon jó volt zenészekkel együtt dolgozni. Beleszerettem a countryzenébe és Nashville-be. Ezenkívül Gwyneth nagyon-nagyon kedves volt velem.”

A legutóbbi pletyka, amit hallottunk mostanában Leightonről, az, az, hogy Garrett Hedlunddal összejöttek – erről nem sok mindent árult el.

„Úgy hiszem, mindenkinek fontos, hogy saját magánélete legyen, és hogy néhány dolgot csak a hozzánk közel lévő emberekkel osszunk meg. Kell egy kis idő a szórakozásra és a pihenésre.”

Szóval ne számítsunk arra, hogy Leightonról olvasunk a pletykarovatban.

„Nem drogozom, nem cigizek, nem iszom. Próbálom magam kipihenni. Nem foglalkozom azokkal a negatív dolgokkal, ami a hírnévvel együtt jár. Nem foglalkozom a pletykákkal, és a paparazzik sem zavarnak. Ennek egyik oka az, hogy nem sokat járok el otthonról. Szeretek egyszerűen élni. Imádok főzni, olvasni, zenélni. Számomra egy kellemes este arról szól, hogy húst sütök egy kis zöldséggel. Sőt, remek pitét csinálok, és a sütiket is szeretem.”

Kiderül, hogy Leighton valójában nem egy őrült kolis szobatárs.

„Ó, karácsonyra még pekándiós lepényt is sütöttem. Annyira isteni volt, hogy szerintem bárki örülne, ha a szobatársa lennék.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése