szombat, szeptember 11, 2010

[ES] - Evening Standard magazin


Chace Crawford – pletykákról, karrierről, szerelemről.

MINDEN RAJONGÓNAK KÖTELEZŐ ELOLVASNI, OLYAN DOLGOKRÓL SZÁMOL BE KEDVENCÜNK, AMIKET MÉG SOHASEM OLVASHATTUNK RÓLA!!!

Különös dolgok láthatók a fiatal lányok arcán, amikor meghallják, Chace Crawford a városban van. Elpirulnak, és szinte sírnak a boldogságtól. Hallani lehet, hogy kis szívük egyre gyorsabban dobog. Számukra ő az első számú pasi, az ideál. A többieknek, ő a bűnös élvezet, hab a tortán a tévésorozatok közül, ami nem más, mint a Gossip Girl, az amerikai drámasorozat, amely a fiatal, kiváltságos manhattaniek életet és örökös problémáit mutatja be – gondoljunk csak Edit Whartonra J. Crew-ba öltöztetve.

Amikor találkoztam Chace-szel, nyújtottam a kezem, de ő egy gyors ölelésre váltott. Tiszta kasmír és feszes izomzat. Olyan érzés volt, mintha Kent, Barbie pasiját öleltem volna meg. Az arcáról is sugárzik a Disney-tökéletesség – enyhén pirospozsgás és csillogó szemek. Miközben a Shoreditch House egyik asztalához közelítettünk, mindenki szünetet tartott tányérja felett, a tekintetek rá szegeződtek.
Folytassátok a kajálást, Chace velem jött.

„Ez a hely nagyon jó!” – mondja Chace az ablakon ártatlanul kitekintve. „Londonban vagyunk, szóval… talán iszom egy pintet.” Ezt a mondatot egykori lakótársa, és munkatársa, az angol származású Ed Westwick tanította meg vele, aki ráadásul Arsenal-drukkert faragott barátjából. „Szombaton elnézünk egy meccsre.” – mondja. Nagyon jó tudni, hogy a barátságukat nem tették tönkre a pletykák, amelyekkel még Perez Hilton rukkolt elő 2008-ban, miszerint Ed és Chace melegek, és egy párt alkotnak. Chace-t azóta már összehozták a The Kills Alison Mosshartjával, valamint a Twilightból ismert Ashley Greene-nel, azonban egyikből sem lett semmi. „Közel kerültünk egymáshoz, de a távolságot nem tudom leküzdeni. Már egy ideje nincs barátnőm. Nem vagyok olyan típus, aki csak szórakozásból randizgat. Most nincs szükségem barátnőre.”

Chace napbarnított nyakán észreveszek egy gyanús nyomot. „Ez a múlt heti paintball miatt van. Hazamentem Dallasba.” Mindig összefut egykori barátaival, amikor hazalátogat Texasba. „Ők emlékeztetnek arra, hogy még mindig az, az egyszerű Chace vagyok.” Nem a nevetséges Nate Archinald, a blézeres örökös, akit a Gossip Girlben játszik. Chace egy texasi srác, aki 16 évesen, egy osztálykirándulásnak köszönhetően jutott el életében először New Yorkba. „Tanulmányi kirándulás volt.” A következő látogatása New Yorkba a Gossip Girl forgatása miatt történt, amikor a Gramercy Park Hotelben szállásolták el őket. „Minden este lementünk a Rose Barba, biliárdoztunk. Beleszerettem a városba.”

Most ő az egyik New York-i ikon. Milliónyi rajongója kimegy a Gossip Girl-forgatások helyszínére, hogy lássák őt. Chace bevallja, hogy amikor a drámai jeleneteket forgatják, nem bírja nevetés nélkül. „Van olyan, amikor sétálok valamelyik szereplő mellett, aztán szembe kell vele fordulnom, és mutatni azt a drámai arckifejezést – hát akkor mindenki kész van.” Ed Westwick segít neki ebből kilábalni. „Fejezd be, fejezd be!” – utánozza Ed angol akcentusát.

A harmadik évadban Nate összejön a sorozat egy másik főszereplőjével, Serena van der Woodsennel (Blake Lively). „Igen, ez mindig tervbe volt véve. (Nate már szinte minden lánnyal csókolózott a sorozatból, Blake-et is beleértve). Vagy Serenával, vagy egy anyám-korabelivel, vagy valaki mással kell csókolóznom…”

Chace gyakran villogtatja durva humorérzékét. Az apja bőrgyógyász – hát nem praktikus? „Agyára megy az arctisztítás. Kilenc évesen kaptam valami kezelést, aztán jött az alkalmi arcplasztika.” Chace a Trinity Christian Academyn érettségizett le erős, vallási meggyőződéssel Texasban, majd a Pepperdine University-re járt. (Kalifornia). (Baptista vallású, és „néha-néha ellátogat a templomba”.) Nem mindig volt jó tanuló saját bevallása szerint. „Elég jó képzelőerőm van, és nagyon jól rajzolok. Sokszor ültem az osztályteremben, mindenféle hülyeséget rajzolgatva.”

Amikor kicsi volt, figyelemhiányos rendellenességet diagnosztizáltak nála. Ő úgy gondolja, ez a megállapítás meggondolatlan volt. „Én nem hinném, hogy figyelemhiányos lennék. Most már minden sokkal jobban érdekel. Nagyon sokszor megnézem a híreket, szeretem a dokumentumfilmeket, imádom az ilyeneket. Gyerekként jobban érdekelt az álmodozás és a barátság.” Egy Adderall nevű gyógyszerrel kezelték. Biztos ijedt arcot vágtam, hiszen próbál enyhíteni a hangján. „Talán nem volt baj, hogy beszedtem azt a kis gyógyszert. Elősegítette az iskolában nyújtott teljesítményemet.” Röviddel az interjú után, Chace-t letartóztatták marijuana fogyasztása miatt. Hazament Texasba a barátaihoz, és megtalálták nála a füvet. Chace-t, aki tagadta a vádat, szabad lábra helyezték.

Úgy tűnik, a 25 éves Chace-nek nehéz megbirkózni az állandó ellenőrzéssel, figyeléssel.
Barátaival készült közös képek, a részeg partikról szóló pletykák bejárták már az internetet is. Bizonyára nehéz randiznia. „Valóban nehéz. Nem akarom, hogy úgy hangozzon, mintha panaszkodnék, de tényleg egyre nehezebb kapcsolatot teremteni bárkivel is.” Három évig komoly kapcsolata volt még középiskolában, azóta pedig csak Carrie Underwoodot, a 2005-ös American Idol szőke nyertesét lehetne megemlíteni komoly barátnőjeként.

„Nagyon szeretek a texasi lányok társaságában lenni, ehhez szoktam hozzá. Talán a kisugárzásuk, vagy a neveltetésük miatt. Anyukám mindig a házimunkát végezte, mindent rendben tartott. Mi voltunk az élete értelme. – Chace-nek van egy húga, Candice, aki nem más, mint a korábbi Miss Missouri, ezenkívül pedig televíziós újságíró. – És ez nagyon sok mindent meghatározott abban, mit keresek egy lányban. Egy francia kifejezés nagyon hűen jellemez egy átlagos texasi lányt, ők olyan… je ne sais quoi. (nem is tudom, milyenek)

Azért persze néha ad az élvezetnek „Randizgattam, de semmi komoly. Az ismerkedés egyre érdekesebb. Kicsit paranoiás lettem, tartok az emberek szándékaitól, és attól, hogy előre kialakított képük van rólam. Mindenkinek meg van a véleménye, arról, milyen vagyok, és ez megnehezíti a dolgokat. De próbálok önmagam lenni, és ehhez is tartom magam. Minden rendbe fog jönni.” Lehet, hogy névtelenül, interneten kéne ismerkednie? „Eszembe jutott már, de elég vicces, hogy említed. Szerdánként villámrandikra járok, keddenként pedig rákattintok a JDate.comra. Nem is szabadna a JDate-re járnom, mivel nem is vagyok zsidó…”

Kiderült, hogy kedvenc tévés műsora a Family Guy, egy amerikai rajzfilmsorozat. Miután egy partin találkozott a sorozat készítőjével, Seth MacFarlane-nel, szerepet kapott kedvenc műsorában. „Mindennél nagyobb vágyam volt, hogy hangomat adhassam a Family Guy-ban.” Egy jelenetet többször is rögzítenek, és a legvisszafogottabb kerül be a sorozatba. És hogy mi marad ki? „A legviccesebb mondatok. Például volt, hogy egy srác börtönbe került, és a szövegkönyv szerint bemutatták volna, hogy mi a helyzet a többi börtöntöltelékkel. De jól összehoztam, vicces lett.”

Nemrég jelent meg Twelve című mozifilm, melyben egy Upper East Side-i drogdílert alakít Joel Schumacher rendezésével. Kiefer Sutherland kommentálja az eseményeket, ennek hatására Chace-nek eszébe jut egy szentségtelen 24/Gossip Girl beszólás. „XOXO, Jack Bauer jött s ment – hatalmas vigyor jelenik meg Chace arcán.
[Kiefer Sutherland Jack Bauert alakítja a 24 c. sorozatban.]


Meg kell mondanom, Chace Crawford sokkal jobb társaság, mint hittem. Talán azért, mert jóképű, könnyű alábecsülni. Elhadar egy gyors választ, mi a véleménye arról, hogy korához képest fiatalos, és hogy ez mennyire befolyásolja a képességét.
Példaképének tartja Leonadro DiCapriot, River Phoenixt és Paul Newmant, akiket szintén külsejük miatt bélyegeztek meg. Chace rendkívül ambíciózus, ami a színészetet illeti, (komoly szakmaként beszél a színjátszásról) és túl szeretne szárnyalni a giccses tévésorozatokon. Nemrég megnézte Cate Blancett-et a Broadway-n. „Elképesztő volt.” – mondja lelkesen. Imádja a musicaleket, és A bombák földjén című Oscar-díjas alkotás is tetszett neki. „Egy nap szívesen bújnék egy tengerészgyalogos bőrébe.”

Lejárt az időnk. Chace otthagyja a Margherita pizza negyedét. Biztos vannak tinilányok, akik kincsként vennék Chace maradékát, de számára nem más, mint szénhidrát. Egy újabb ölelés, majd beül a céges kocsiba, majd elrepül, hogy valahol máshol reklámozza a Gossip Girlt…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése