hétfő, október 25, 2010

TeenHollywood - The Roommate

Az elmúlt napokban tartották meg a Sony Pictures legújabb filmjének, a The Rommamete-nek a tesztvetítését, amelyre a TeenHollywod is meghívást kapott. A filmben olyan színészek szerepelnek, mint a Gossip Girl Blair Waldorfját alakító Leighton Meester, a Friday Night Ligts sztárja Minka Kelly, vagy a Twilight Sagával népszerűvé vált Cam Gigandet.

Mit tennél, ha az ártalmatlannak hitt szobatársadról kiderülne, hogy őrült? Azért ne rohanjunk annyira előre. Kezdjük az elején. Adott egy lány, aki beköltözik az egyetem kampuszára és szobatársat kap. Igen, jól olvasod, nem választhat, mert a szabályok így írják elő. Senkinek sem választhatja meg a szobatársát. A bajok csak akkor kezdődnek, amikor kiderül, hogy a szobatársad nem is igazán az a személy, akinek mutatja magát. A történet középpontjában Sara, a vidéki lány lány, aki a továbbtanulás lehetősége miatt a nagyvárosba költözik, ahol megismerkedik Rebeccával. Rebecca viszont egészen más, mint Sara. Egy tehetős család sarja, akit a művészetek érdekelnek, szeret rajzolni és szobrászkodni. A két lány hamar egymásra talál. Barátok lesznek, ami elindít egy láncreakciót. Rebecca túlságosan megszállott az újonnan kötött barátság miatt.

„Sarát egy mindenki által szerethető karakternek képzeltünk el. Már akkor tudtam, hogy Minka Kelly tökéletes választás lesz. Nagyszerű munkát végez a Friday Night Lights-ban. Egy kedves , tisztességes ember, ami tökéletes ellentétben áll a Leighton Meester álltal megformált karakterrel. Mindig is tudtuk, hogy Leighton A Gossip Girl folyamán a szerethető csínytevő szerepét alakítja, épp ezt a vonalat szerettük volna megjeleníteni a filmben is. Azt viszont nem tagadom, hogy az amit az emberek látni fognak Leightonnal kapcsolatban, egészen más lesz, mint amit eddig láttak.Leighton tökéletes munkát végzett. Nem csak a beleélte magát a szerepbe, de a hitelesség kedvéért kutatásokat is végzett. Rebecca karakterét leginkább a bipoláris depresszióban szenvedő ember és egy szociopata között tudnám a jellemezni. Sara észreveszi, hogy valami nincs rendben, a baj már csak az, hogy akkor már késő.”

Hogy még jobban beleássuk magunkat a témába, itt egy rövid interjú Leighton Meesterrel, aki ezúttal olyan titkokba is beavat minket, amiket esetleg még nem is tudtunk a The Roommate-ről.

TeenHollywood: Minkával még Dél Afrikában találkoztál a Clearasil reklám kapcsán. Már nem most volt…
Leighton Meester:
Bizony nem. Tizenhat éves voltam, amikor találkoztam vele. Csupán csak pár felvételt készítettünk a Clearasil számára, aztán mindenki elment.

TeenHollywood: A karaktered, Rebecca pszichés gondokkal küzdő lány. Azt hallottam, hogy sok dolognak utána jártál. Erről mesélhetsz valamit?
Leighton:
Ő igazából egy neurológiai eset. Számos orvossal és szakértővel beszéltem erről a betegségtől. Viszont semmi sincs kőbe vésve, épp ezért volt olyan nehéz megmondani, hogy mi zajlik le egy ilyen beteg emberben. Megkérdeztem az egyik orvost: „Ön mit gondol, mi játszódhat le ilyenkor a betegben? Visszaél a helyzetével?” – mire csak annyit felelt, hogy nem feltétlenül. Ez a betegség nem függ semmitől. Hiába van mögötted egy borzalmas családi háttér, attól függetlenül még válhat belőle jó ember. Ő például egy látszólag normális családban él, de megvan neki ez a problémája, ami lehet, hogy genetikai, lehet hogy az egyensúly hiánya, de bármi lehet…

TeenHollywood: Tehát a történetben semmi nem utal erre a hatalmas ellentétre?
Leighton:
Nem. Alapvetően gyógyszereket szed, csakhogy egy idő után leáll a szedésükkel. Amikor befejezed ezeknek a pszichotikus gyógyszereknek a szedését, te magad is pszichotikussá válsz. Ez történik Rebeccával is. Úgy tekint Sarára, mintha ő lenne az egyetlen ember, akitől szeretet kap, épp ezért válik frusztrálttá és erőszakossá. Mindenre és mindenkire féltékeny, mert azt hiszi, hogy veszély fenyegeti a Sarával való barátságát. Mindenki az a szeretete útjába áll, az életével fizet.

TeenHollywood: Cam karaktere hová tartozik? Útban van vagy esetleg Rebecca kedveli?
Leighton:
Senkit nem szeret Sarán kívül, így Cam karakterének és Sara sok barátjának ki kell kerülnie a körből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése