szombat, december 19, 2009

WWD Beauty Biz Interjú


A Pussycat Dollshoz vagy Brad Pitthez hasonlóan, Chace Crawford is ugyanolyan tökéletes emberi példány, akit le kellene fagyasztani, beletenni egy időgépbe, így legalább pár ezer évvel később az emberiség ízelítőt kaphatna abból, milyen jól néztünk ki.

Crawford vonzereje nem a televízió képernyőben rejlik, ahol ugyanis a jóképű Nate Archibaldot alakítja a Gossip Girl sorozatban, hanem sokkal inkább a texasi vonásokban. A dolgok, amik veled születnek, vagy sem…

A tévészerep, a szőrtelen arc, a kék szem és a frufru ellenére, a 24 éves színész sosem vágyakozott a színészet után. Crawford a texas-i Planoban nőtt fel, egy bőrgyógyász és egy tanárnő fiaként. „Rajongtam a sportért. Matekból is jó voltam. Szerettem fotókat készíteni. Sok különböző dolgot kipróbáltam.” Hát persze, Dallasban pedig munkát vállalt. („csak, hogy pénz keressek, és utáltam modellkedni”), de nagyon koncentrált az álommunkára.

Középiskola után, Crawford a Pepperdine University-n folytatta tanulmányait (Malibu), ahol újságírást és üzletet tanult, viszont ez csak pár hónapig tartott. „Nem igazán tetszett.” – meséli. Egy Los Angeles-i barátjának az ismerősének az unszolására találkozott egy reklám ügynökkel, aki bemutatta egy másik ügynöknek, megegyeztek pár dologban, és úgy tűnt, az embereket érdekelte Chace. A szülei áldására órákra, illetve meghallgatásokra járt. Hogy több pénzt szerezzen, a híres, malibui Geoffrey étteremben dolgozott felszolgálóként.

A Porsche-parkolás nem tartott sokáig. „Túl sok dolog történt a megfelelő időben és helyen” – mondja Crawford, aki a 2006-os Testvériség c. thrillerben kapott szerepet, mielőtt még 2007 elején elolvasta volna a Gossip Girl első epizódjának forgatókönyvét. „Sok múlott az időzítésen, a legjobb időben jött a sorozat – a megfelelő szerep, megfelelő emberek, remek stáb – a siker képlete elég nehéz.”

Crawford egy kékvérű-de-komoly diákot, Archibaldot alakítja, aki megnyerte magának a Gossip Girl producereit, Jost Schwartz-ot (A Narancsvidék c. sorozat producere volt) és Stephanie Savage-t, és a CBS elnökét is, Les Moonves-t.

„Tudatában vagyok annak, miért népszerű a sorozat, miért szeretik nézni az emberek. ’Ó, szépfiú! Szexi fiú! Helyes fiú! – mondja Crawford. „És ez rendben is van így.”

Egyáltalán nem sajnálja Nate jóságos tulajdonságát. „Nem játszhatom el azt, ami nem a karakteremre jellemző, mármint az erkölcs, és az arany középút. Ha valaki becsapja a másikat, Nate ott van és megoldja.

Crawford hozzáteszi: „Sok ember van, akik keményen dolgozik, hogy színész legyen, vagy rejtélyesnek és intellektuálisnak tűnjön, tényleg, és üzleti oldala is van a dolognak.”

A Gossip Girl harmadik évada eljött, ami Crawford idejét jelenti. „Másfelé is nézelődöm, imádom csinálni a Gossip Girlt, de nyilvánvaló, hogy rá kell kapcsolnom a dolgokra. Nagyon sok dologgal szeretnék foglalkozni.”

Legközelebb egy Joel Schumacher-drámában, a Twelve-ben tűnik fel, amelyet Crawford tavaly tavasszal forgatott, és tudni kell a filmről, hogy Nick McDonells 2002-es regénye alapján készült, aminek a főszereplője White Mike, egy 17 éves srác – otthagyja az iskolát, és beleveti magát a tinik világába – a szexbe, a drogba és az erőszakba. „Együtt kellett dolgoznom Joel Schumacherrel és egy sokkal sötétebb dolgot kellett csinálnom.” – meséli.

Schumacher mesélt pár dolgot Chace-ről: „Azt mondta nekem, hogy a sorozatban egy helyes srácot játszom, és szerencsés vagyok, hogy benne szerepelhetek, de más szerepeket is ki akarok próbálni. Egy nagyon érdekes fiatalember. Remek hangja van, komolyan veszi a munkát, a karrierjét.”

Crawford Texas-méretű ambíciói összeillik tehetségével: "DiCaprio, Cruise, Pitt, Paul Newman" – válaszolja arra a kérdésre, kihez hasonló karriert szeretne befutni. Kedvenc rendezője? "Scorsese."

Egyelőre, bár aláírta a Footloose szerződését, nincs se rendező, és a forgatás kezdete még nincs megerősítve.
Crawfordnak azonban remek élete van a Nagy Almában, van egy csodálatos munkája, egy kiváltságos és jóképű Manhattan-i fiatal bőrébe bújhat. „New Yorkban élek, nem tehetek róla, ki kell bírnom.
Azt is elmesélte, nevetve, hogy: „Idegesítően és kifogástalanul meg kell borotválkoznom a sorozat miatt”

„Tudom, hogy nagyon sok mindennek tudatában kell lennie az embernek, mikor belekerül ebbe a szakmába. – Crawford óvatosan hozzáfűzi – De túl üdítő lesz, ha benne marad. Rendezett, tiszta…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése