vasárnap, január 03, 2010

Teen Vogue - Február


Jessica Szohrt sokan megállítják az utcán azzal, hogy teljesen ugyanolyan, mint a Gossip Girl c. sorozat Vanessája. Amikor ez történik, a színésznő rendszerint kedvesen egy ’értem’-mel reagál. (Némileg nehezebb felfognia az olyan beszólásokat, miszerint egy bizonyos tévésztárra emlékeztet – csak ’aranyosabb’. Mert tényleg töri a fejét: ’mégis mit akartak ezzel mondani?’) A zavar érthető: amikor a 24 éves lány megérkezik a Teen Vogue interjúra egy West Village-i pubba, pulóverébe teljesen el van rejtőzve. Sűrű, sötét haja lófarokba van kötve, arcán egy kis smink. Nyilvánvaló, hogy gyönyörű, de hiányzik belőle a látszat, a csábos külső, amely a mai fiatal hírességek között igazán mindennapi.
Ehelyett, a Wisconsin-születésű kislányból lett modell üdítően valóságos. Legyünk tudatában például annak, hogyan kapta meg a Gossip Girl egyik szerepét: „Két Los Angeles-i barátom szeptember első hétfőjén elhívott barbecue-zni, de én csak a kanapén akartam pihenni a francia bulldogommal.” – meséli. Folyamatosan telefonáltak neki, végül elment. „Emlékszem, ahogy a medence mellett egy régi pólómban és egy rövidnadrágban ültem, közben pedig beszélgettem pár emberrel. Három nappal később a menedzserem azzal hívott telefonon, hogy a sorozat producerével és az alkotóval társalogtam, és azt akarják, hogy elmenjek a meghallgatásra.” Kevesebb, mint egy héttel később, Jessica úton volt New Yorkba.

Természetesen eredetileg csupán három epizód erejéig szerződtették: három évad után még mindig játszik a sorozatban. A karaktere, Vanessa, aki kezdetben Dan Humphrey barátja volt, a sorozat jelentős szereplőjévé nőtte ki magát, miközben járt Nate-tel és Blair ellen mesterkedett. „Úgy gondolom, a NYU megfelel Vanessának. – mondja a mosolygó Jessica. – „Megtalálta a helyét.”

Szerencsére, a színésznő – aki elárulta, hogy sok ideig hiányolta Los Angeles-t – egész jól alkalmazkodott Manhattanhez. A színésztársai segítettek neki: „Mindannyian fiatalok vagyunk – magyarázza – „és mindenki új volt New Yorkban, úgyhogy nagyon jól éreztük magunkat. Színészektől sok rémtörténetet hallottam egoistákról, olyan emberekről, akikkel nem lehet összeférni, de mi mindannyian barátok vagyunk. A szakmából rengeteg ember még nagyon hosszú ideig be fogja tölteni az életem.” Vajon pasija és kollégája, Ed Westwick is beletartozik? A pár több mint egy éve jött össze, nem sokkal azután, hogy először Jessica szerint ’barátként’ közeledtek egymáshoz. Később mindketten egyedül voltak és elhatározták, adnak maguknak egy esélyt. „Elég kínos tud lenni – hozzáteszi – amikor hirtelen érzéseid lesznek valaki iránt, akivel az előző pasidról beszélgettél. De nem volt sok agyalás és beszélgetés. Csak úgy megtörtént. Élveztük egymás társaságát, és úgy voltunk vele, hogy ’jól van, akkor lássuk, mi sül ki ebből.’”

Eddig minden jól halad. „Egy remek, okos, tehetséges, imádnivaló srác – válaszolja Jessica arra a kérdésre, mit szeret Edben. – Megnevettetjük egymást.” Még nincsen Valentin napi tervük – tavaly Jamaicába utaztak Leighton Meesterrel és az ő pasijával, Sebastian Stannel – de Jessica erősködik, hogy nem élnek nagylábon. „Általában vacsorázni járunk, együtt töltjük az esténket, romantikázunk. És szeretek csak úgy összebújni a kanapén.” És amint befejezik a Gossip Girl forgatását, a pár valószínűleg felül egy repülőre, hogy kipihenjék magukat.

Áprilisban Jessica debütál a mozivásznon a Piranha 3-D c. thrillerben. A film középpontjában egy ’őrült bulizós tó’ áll, ahol a ’piranják megtámadják az embereket’, és Jessica szerint a legfélelmetesebb jelenetekben ő szerepel. Megkérdeztük tőle, nem érezte-e magát kínosan, amikor sikítani kellett a forgatáson, mire elnevette magát. „Amikor egy tóban forgatsz, ahol hideg van és sötét, ráadásul semmit sem látsz a víz alatt, eléggé ijesztő tud lenni!”

Jessica megragadta a lehetőséget, hogy egy új szerepet alakíthasson, de azt mondja, hogy hosszútávon örülne a mozifilmeknek és a sorozatnak is. „Én csak szórakoztatni akarok.” Az élete hihetetlenül megváltozott az elmúlt néhány évben, de a siker nem formálta át; annak ellenére is, hogy sokat tanult a divatról, nem ítéli el a turkálókat. „Ma már tudok olyanokat kérdezni, hogy ’Ez Mark Jacobs új kollekciója?’ Ami elég furcsa, mivel én nem ilyen vagyok.”

Biztos, hogy nem. Ő az a kedves lány, aki felismeri régi barátait az utcán – jelen esetben Michelle Trachtenberget -, és kirohan az étteremből, hogy üdvözölje őt; miután végeztünk az interjúval, felhívja Edet, és arra kéri, abban a bárban találkozzanak, ahova Michelle és a pasija iszogatnak. Amikor együtt lógnak, a Gossip-csapat teljesen felismerhető. Ahogy Jessica mondja: „Ednek nagyon egyedi külseje van, úgyhogy az emberek meg sem kérdezik, csak megszólalnak, hogy ’Te vagy Chuck Bass’ – de senki nem bámul és nem kérnek autogramot. Jessica a szabadnapján csupán egy gondtalan lány, aki idejét barátaival tölti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése