kedd, május 25, 2010

Stephanie és Josh az évadzáróról


A sorozat kér producere, Josh Schwartz és Stephanie Savage végre megszólalt. Érdekes információkkal lettünk ismét gazdagabbak. (Az interjú a sorozat évadzárója után készült.)

Milyen reakciókat tapasztaltatok a tegnap esti évadzáróval kapcsolatban?
Josh:
A twitter fiókom felrobbanását. Elképesztően jó dolog, hogy a rajongók valóban reagálnak a történésekre. Sokan megrémültek, hogy Chuck Bass meghalt. Néhányan a Chuck és Jenny történetszál miatt dühösek.
Stephanie: Különböző okokból mindannyian dühösek. Van, aki Jennyre haragszik, van aki Chuckra.
Josh: Ami jó dolog. Ha megnézzük az évadzárót, akkor azt a hatást érjük el, hogy az embereknek lesz miről beszélgetniük a nyáron.

Miért döntöttetek ilye drasztikus változás mellett az évadzáróban?
Stephanie:
A változással azt szerettük volna elérni, hogy az embereknek változzon a felfogása. Lehet azok a rajongók, akik az egész évad folyamán Jennyt kiáltották ki a fő gonosznak, ebben az epizódban egy kis szimpátiát éreztek iránta. De ott vannak azok is, akik azt hitték, hogy Chuck egy szerethető pasi, most azt gondolják, ebben a részben túllépett azon a bizonyos határon.
Josh: Ez a sorozat…
Stephanie: Egy olyan évadzárót szerettünk volna, amely hatással lesz a következő évadra. Ebben az évadban valami nagyon szívbemarkoló eseményt szerettünk volna.

Beszéljünk a Chuck - Jenny kapcsolatról. Néhány rajongó küzd ellenük.
Josh:
Ezt már a sorozat első részében is megfigyelhettétek. Ezt egyszerűen megköveteli a sorozat. Az első részben Chucknak hatalmi fölénye volt. Ő volt a „ragadozó”. Most viszont sikerült egy olyan helyzetet találnunk, ahol ők ketten majdnem egyforma érzelmi szinten vannak. A karakterek fejlődését is nyomon lehet követni a három évad folyamán.
Stephanie: Mindkét karakter mélyponton van. Jenny olyan lépésre szánja el magát, amit az első részben nem tett volna meg, Chuck pedig valami olyasmit tesz, amiről már az első részben is pletykáltak.

Most, hogy Chuck és Jenny ennyire elveszítette az irányítást, van még arra esély, hogy mindezt helyrehozzák?
Josh:
Mindenkinek jár egy második lehetőség. Ha Chuck nem éli túl az évadzáróban történteket, akkor legalább egy nemes cél érdekében hal meg. Azzal, hogy elhagyja a várost, Jenny is megpróbál új életet kezdeni. Az epizód végére mindkét szereplőnek fel lett ajánlva egy második lehetőség.
Stephanie: A helyrehozás mindig is fontos része volt a sorozatnak. Lehetséges, hogy egy személy megváltozzon? Megbocsáthatunk? Helyrehozhatjuk a dolgokat? Ez adja a show tematikus anyagát.

Blair meg tud bocsátani Chucknak a félrelépése után?
Josh:
Először jussunk túl azon a fontos kérdésen, hogy Chuck túléli-e az évadzáró eseményeit.
Stephanie: Nézzük meg, hogy Chuck mennyire tud helyrejönni a golyó okozta sérülésből.
Josh: Blair a szívében meg tud bocsátani Chucknak, ha már nem nincs köztünk.

Ez azt jelenti, hogy már nincs velünk Chuck?
Josh:
Én csak a megbocsátás módját említettem. Ha Chuck meghal, az csakis azért lesz, mert megpróbálta megvédeni azt az eljegyzési gyűrűt, amit Blairnek szeretett volna adni. Ez egy nagyon nemes cselekedet, ami képes kitörölni sok sérelmet.

Azt ne felejtsétek el, hogy azt mondtátok, Chuck és Blair a kedvenc párotok…
Josh: Ez nem is hazugság.
Stephanie: Ez teljesen igaz.

Most, hogy nem rendelték be a Mercy második évadát, esély van még több Michelle/Georgina jelenetre?
Josh:
Georgina most terhes. Nagyon szeretjük Michelle-t, mindig azt a lehetőséget keressük, hogy miként hozhatjuk vissza minden évadba.

Vanessa is eltűnt az évad végére. Látjuk még őt?
Stephanie:
Még biztos, hogy viszont fogjátok látni.

És mi a helyzet Taylor Momsennel?
Stephanie:
Még vannak vele terveink, amelyeket még meg szeretnénk tartani magunknak.

Blair be fogja tartani az ígéretét, miszerint tönkreteszi Jennyt, ha visszajön a városba?
Josh:
Blair nem tesz ígéreteket, nem tudja megtartani őket.
Stephanie: Mindent megteszünk a lehetséges dráma érdekében.

Rövid információk a sorozat negyedik évadával kapcsolatban.
Serena és Blair töretlenül élvezik romantikus párizsi nyaralásukat, egészed addig, míg rejtélyes módon meg nem jelenik Chuck. Ebben még nem is lenne semmi szokatlan, de hogy Chucknak új személyisége és új barátnője van? Ezek az információk már adhatnak okot pánikra. Bár Blair megesküdött, hogy örökre lemond Chuckról, ez az új személyiség esetleg megváltoztatja a dolgokat?

1 megjegyzés:

  1. ugye sose lesz meleg a sorozatban Chuck??! akkor elvesztenének egy rajongót! :'(

    VálaszTörlés