csütörtök, október 08, 2009

Dan az ellenszenves karakter?


Dan Humphrey a Gossip Girl-sorozat ellenszenves karaktere, bár a kapcsolatairól nem éppen ezt lehetne elmondani…

„Vicces” – mondta Penn Badgley, (Dan) múlt heti beszélgetésünkkor. „Dan elég ellentmondásos, mivel mindig azt mondják róla, milyen ügyetlen, ha lányok közelében van, és hogy semmit sem tud jól csinálni. Most már elmondhatjuk, hogy a város két legszexisebb csajával randizott.”

Dan kissé ügyetlen az új NYU diák, Olivia Burke (Hilary Duff) közelében a hétfői részben, aminek a címe „Dan De Fleurette”.

Azzal sincs tisztában, hogy egy híres mozisztárral van dolga. Bár sikerül összehoznia egy randit, mégsem úgy jön össze, ahogy tervezte.

Az epizód lehetőséget adott Badgley-nek, hogy hatásosan bemutassa, milyen a komikus énje. A Dan-Olivia történetszál és a vendégszereplő, Tyra Banks miatt ez az egyik legviccesebb GG. epizód egyike.

Badgley elmesélte, hogy Dan számára a sorozat írói nagyon sok vicces jelenetet szánnak erre az évadra. A történet, a stáb és az előző két évad miatt most még szórakoztatóbb a munka, mint eddig.

„Mindig nagyon jól érzem magam a forgatásokon, mindig mosolygok és nevetek, és úgy gondolom, az emberek mostantól többet látják ezt az énem. Azt hiszem, hogy mivel teljesen új dolgokat írtak Dan történetszáláról, több szabadságot kaptam, hogy eljátsszam a szerepet.”

Badgley mesélt még egy picit Danről, arról, milyen New York Cityben forgatni, és hogy a való életben milyen ő és barátnője, Blake Lively, azaz Serena Van der Woodsen, aki sorozatbeli exbarátnőjét játssza, illetve arról, milyen a közös munka.

„És arról, hogy Dan ellenszenves lenne: a kolleganőim egyáltalán nem így gondolják.
Hát, ez elég megnyugtató.” – meséli.

„Azt hiszem, hogy ezt bóknak is vehetem, vagy akár egy nagy csapásnak. (Nevet.) Igen, hát, ez elég vicces, mivel egyébként tényleg ellenszenves. De amikor aláírtam a szerződést a sorozatra, Stephanie Savage (a sorozat alkotója) azt mondta nekem, hogy „Ne így játszd el őt. Csak legyél önmagad és adj neki több önbizalmat.” Hallgattam rá, néha működött, néha pedig nem szükséges a dolgoknak összefüggnie. De teljesen mindegy. Szerintem mindig hihető.”


Még mindig jól érzed magad a sorozatban?
Igen, jó móka. New Yorkban élni nagyon jó dolog, szóval nem panaszkodhatom.

Tetszik a harmadik évadban Dan szerepe?
Igen, igen. Sok érdekes terepet felderít. Az emberekre hatással van, felnő, és szerintem egyre jobban megelégszik saját magával. Mondhatni most „virágzik”, sokkal jobban elfogadják az emberek a NYU-n, mint eddig bárhol.

És láthatjuk majd esetleg Dan-t komornak és gonosznak?
Nem hinném, hogy ez lehetséges.

Van egy olvasói kérdés, amire szabadon azt mondja, hogy „erre nem válaszolok.” De én megkérdezem tőle mindenképpen. Azt akarja tudni a bizonyos olvasó, hogy milyen egy jól működő kapcsolat a forgatásokon olyannal, akivel a magán életben is együtt vagy.
Lefogadom, hogy ez nem igaz mindenki esetében, de számunkra nagyon könnyű, pozitív dolog és teljesen működőképes. Nem ajánlanám mindenkinek, de a mi esetünkben jól működik.

Szóval Dan és Olivia járni fognak?
Azt hiszem, beszélhetek róla, mivel már az egész interneten olvasható. Járunk egy ideig, ezeken a jeleneteken még dolgozunk. Most kezdjük el a Hálaadásról szóló epizódot. Elég hosszú ideig fognak járni. Szerintem úgy körülbelül hat vagy hét részen keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése