szombat, szeptember 19, 2009

Penn Badgley - Danről


Penn Badgley egyedül besétál a Friend of Farmerbe (New York-i kajálda), és úgy néz ki, mint egy környékbeli iskolás, mintha a New York-i egyetemre járna.
A haja bozontos, a felsője nincs begombolva – a Carrera aviator napszemüvege a V-nyakú felsőjére van csatolva – egy gyűrött khaki színű rövidnadrágot és egy sötétkék vászon tornacipőt visel.

Hiányoznak a sikítozó és az ordibáló lányok, akik tipikusan körülhemzsegik őt és a Gossip Girl többi szereplőjét, mivel most készül The CW sorozatának a harmadik évada, aminek szereplői a belvárosba költöztek az elit Upper East Side-i középiskolából.

Ahogy a sorozat alakul, úgy jön a zűrzavar, meséli Badgley, aki elég egyszerűnek tűnik, nem csoda, hogy zavarja, ha a figyelem középpontjába kerül. A lányok (Igen, 90%-ban lányok) elragadják őt. A „kényelmetlenségig képesek megalázkodni, és akkor megszólalsz, hogy ’kelj fel, légyszi.’” Reggel 5-től 1 óráig követnek „egy ölelésért és aláírásért.”

„Nagyon rosszul érzem magam” – meséli Badgles (22), aki személyesen nagyon is udvarias (bocsánatot kért, amiért késett öt percet az interjúról, majd megköszönte a riporternek az omlettet és a kenyeret). „Ott van a kétségbeesés, és akkor azt mondom, hogy ’bárcsak készíthetnénk egy képet’. De utána, tudod, készítesz egy képet, majd a többi 300-al is meg is kell csinálnod, aztán nincs egy szabad napod sem.

Ebben az évadban már biztosan tudjuk, hogy Badgley on-screen csókpartnere nem más, mint a sorozat újdonsült szereplője, Hilary Duff (aki egy diák/Oscar-jelölt színésznő).

Penn számára a hírnév sokkal többet jelent annál, minthogy találkozhasson pár Los Angeles-i producerrel, rendezővel, írókkal vagy akár szerepelhessen a nagyvásznon. „Tavaly tavasszal rájöttem, hogy a dolgok megváltoztak, mert annyi ajtó kitárult előttem – meséli Badgley. Hamarosan láthatjuk a The Stepfather c. filmjét, amely október 16-án fog debütálni Amerikában. „Meglepően egy szolid thrillerről van szó.” Jövőre azonban egy vígjátékban, az Easy A-ben láthatjuk ismét.

Nem számít, hogy Badgley mindkettőben középiskolás diákot alakít. („A filmekben mindig kb. öt évvel vagyok fiatalabb magamnál.”) Izgatott, hogy a sorozatbeli karaktere, a különc Dan Humphrey felnőtt és már az egyetemen folytatja tanulmányait és, hogy „egy kicsit népszerűbb lett. Egy picit.”

Nemrég megnézett egy régebbi részt a sorozatból, és látta magát a St. Jude-ban, egyenruhában és nyakkendőben, „azt gondoltam, hogy ’uram isten, mennyire boldog vagyok, hogy többet nem megyek középiskolába.’”

A Brooklyn-i Dan „sokkal jobban élvezi a népszerűséget, mint ahogy a középiskolában. „Felnőtté vált” – mondja Badgley. De senki ne számítson valami botrányosra, hiszen „Dan ugyanaz a srác. Lehet, hogy lesznek lejtők, de az még nem most lesz.”

Sokkal másabb irányba mutat, mint a többi sorozat, mint pl. a ’90-es évek sorozata, a Beverly Hills, 90210, ami éveken át tartott és láthattuk, hogy a szereplők egyetemre mennek. „Fontos egy olyan sorozatnak, mint pl. a miénk, hogy ne ragadjon le a középiskolai éveknél. De ez természetes. A mostani tévénézőknek sokkal élesebb az esze, mint régen.” Azt akarják, hogy a történetszálak gyorsan kövessék egymást. Fejlődést akarnak, „vagy különben unalmas lesz.”
Badgley magánélete is megváltozott. Őt és barátnőjét, Lively-t folyamatosan körül veszik a lesifotósok. „Egy ideig bujkáltunk előttük, de utána rájöttünk, hogy ’miért ők határozzák meg, mit csináljunk?’”

Nemrégiben felállt egy rend az off-screen és on-screnn szerelmekről. Badgley plusz Lively, Serena plusz Carter (Sebastian Stan), Stan plusz Leighton Meester (Blair Waldorf). És most már megjelent a Dan plusz Olivia páros is (Hilary Duff). (De, nem, a két pár a való életben nem szokott duplarandit szervezni.)

Egymás csókjeleneteit nézni „néha elég furcsa. Nagyon bízunk egymásban. Nem mondanám, hogy egy másik munkahelyen is hasonló lenne, de egy ilyen munkában nincs egy szemernyi aggodalom sem.”

A minap a páros egy olyan jelenetet forgatott, amikor csókolóztak – másokkal. „Szerintem mindenkitől távol állt” – meséli Badgley.

„Körülötted vannak a kamerák, a stáb, a felszerelések. Ez a világ legüresebb élménye” – meséli.

És a rajongók persze elhiszik minden szavát…

BADGLEY 5 KEDVENC PILLANATA:

„Amikor először megláttam az arcom egy busz oldalán.” Az első évad alatt buszokon reklámozták a sorozatot. Az Union Square-on futottam egy busz mellett, amin rajta volt a fejem. Azt mondtam, hogy ’hűűha!’”

A Sonic Youth zenekar az egyik részben fellép. „Megdöbbentem” – meséli. (A bandatagok lányai is a sorozat rajongói, és a forgatásra is ellátogattak.)

„Amikor először egy rajongó helyesen ejtette ki a nevem.” Tavaly egy tinilány a metrón. „Badge-ly”-nek kell ejteni, nem „Bad-ly”-nek.

Amikor egyszer Dan bedrogozik és berúg Chuckkal, Badgley nevetve meséli. „Vicces volt, mivel nagyobb sebességre kellett kapcsolnom.” Westwickkel dolgozni plusz volt „mert annyira mások vagyunk, szinte minden szempontból (színészként, szereplőként, pasiként). Szerintem jól kiegészítjük egymást.”

Új (bérelt) lakásba (belváros, east side) költözött augusztus 1-jén. „Elég idős vagyok, hogy azt mondjam, hogy egy New York-i lakásban akarok élni. És most ezt mondom” – a Gossip Girlnek köszönhetően.

2 megjegyzés:

  1. az a rész tényleg jo volt mikor berugott chuckal és behuzott egy pasinak hogy megvédje chuckot és a sitten kötöttek ki:D
    xoxo laura

    VálaszTörlés
  2. szia! fontos lenne h rámiirj e-mailen, mert itt hely-és időhiány miatt, nem tudodm elmondani :DD
    a GossipGirl-lel és valami nagy újításssal kapcsolatos!
    Itt a mail:
    neullii69@citromail.hu

    Ide ne irj vissza, mert már nem oldavom ek! :) iirj minél előbb.

    Köszi:DD
    emilie

    VálaszTörlés