szombat, július 18, 2009

Bajban van a Gossip Girl


Hogyan mentsük meg a Gossip Girl? Ha valaki olvasta a TV Guide honlapját, akkor ezzel a címmel találkozhatott. Bizony-bizony. A Tv Guide egy elemzést készített a Gossip Girl-lel kapcsolatban, és meg kell mondani, van benne igazság.


Most kivételesen nincs itt a Gossip Girl, és Manhattan másik híres negyedéből az Upper West Side-ról írunk. Az elemzést azért készítették el, mert a tavalyi évhez képest a második évadod, csupán 2,2 nézték az adatok szerint. Sok amerikai szerint nincs benne elég kreativitás. Néhány nagyobb probléma típust találtak, amire megoldást is írtak, hogy szerintük, hogy lehetne rendbe hozni, hogy a sorozat ne tűnjön el a süllyesztőben.


1. Probléma: Serena és Dan kapcsolata. Hol szakítanak, hol újra egymásra találnak.

Megoldás: Serena és Dan vagy maradjanak együtt, vagy pedig szakítsanak, de akkor az legyen végleges. Már unalmas a történetszál. Nincs különbség két rész forgatókönyve között. Mindig megbeszélik, hogy barátok maradnak, egy ideig külön utakon járnak, valamilyen buta ötlet miatt (Serena azt akarja, hogy az anyja, Lily megtalálja a boldogságot Dan apja, Rufus mellett). Nem mintha nem akarnánk, hogy ez így történjen. Végül arra a döntésre jutottunk, hogy maradjanak együtt. Jó, ha van egy eltökélt páros a sorozatban, meg amúgy is, ki lehetne unalmasabb tőlük.


2. Probléma: Blair kihasználja Dorotát.
Megoldás: Dorota legyen kétes. A producerek okosak voltak, hogy Dorotát is beleírták a történetbe. Mindenki úgy tudja, hogy Dorota Blairnek dolgozik. De ha közelebbről megnézzük, akkor észre kell vennünk egy nem elhanyagolható tényezőt. Egy érdekes teória szerint: lehet Dorota a Gossip Girl???? De, ha mégsem ő, akkor az írók nem kellene a rajongókat, kicsit félrevezetnie?

3. Probléma: Chuck úgy viselkedik, mint egy 38 éves szoknyavadász, aki már túl van a második házasságán.
Megoldás: Lehet, hogy ő Chuck Bass, de még mindig csak 17 éves középiskolai tanuló. A legújabb cselekményszála, hogy egy vállalatot örökölt, és azt igazgatja? Egy kis kiruccanás Tájföldre? Egy kicsit túlfeszített a határon. Lehet, hogy gazdag gyerekek, de néha mindenkinek kell egy kis fegyelmezés. Ha nincs más lehetőség, akkor Chuck menjen testnevelés órára és tollasozzon, vagy atlétikázzon. Egy a lényeg Chuck, maradj az iskolában!

4. Probléma: Nate-nek már mindenki megvolt a nők közül.
Megoldás: Először befejezi. Chace valóban nagyon dögös pasi. El kell ismerni, az az ötlet, hogy Nate összejön Vanessával eleinte jónak tűnt, de miután kirobbant a botrány Nate családjának pénzügyi helyzetéről, és emellett még ott van a Blairrel, és Jennyvel való romantikus szála is. Az íróknak legyen konkrét terve Nate-tel: Valami drasztikus megoldás kell neki, hogy felébredjen a kómából.

5. Probléma: Serena túl kedves
Megoldás: A sorozat folyamatosan Serena régi, vad énjére emlékeztet, de ahogy az imádnivaló Blake Serenát alakítja olyan, mintha Serena egy fenyegető baby koala lenne. Persze mi tudjuk, hogy el tudja játszani. Serenának nem kellene feltétlenül a női vonzerejét felhasználnia, hogy valamit elérjen. Az írók keressék meg benne a parti ri*ancot. Ezen lehetne vitatkozni, hiszen Blair ennek a szerepnek a nagy részét már betöltötte, de ez mondjuk, megmagyarázza, hogy miért is legjobb barátnők, már olyan hosszú ideje.

6. Probléma: Sok a parti, de nem elég!
Megoldás: Itt az idő, hogy visszahozzák a sorozat jellemző nihilizmusát, és pár élet került veszélybe. Ami azt jelenti: Ivás! Drog! Ellopott gyógyszer! Persze mi nem azt mondjuk, hogy a történetnek így kell folytatódnia, (ha jól játszol, világossá válik, hogy ki tud jó döntést hozni különböző helyzetekben.), de még egy parti bonyodalmak nélkül sokat segítene.

7. Probléma: Jennynek nincs történetszála
Megoldás: Hagyjuk, hogy Jenny tovább folytassa divattervezői pályafutását. Azzal, hogy a kifutók világát is beleépítik a show-ba, más színt ad neki. Nem kell neki feltétlenül visszamennie az iskolába, és nem kell apuci kicsi lányának sem lennie. Dolgozhatna továbbra is Elenor Waldorfnak, de nem egy gyakornoki munkában. Valószínűleg akkor sokat fejlődne. Hagyjuk, hogy úgy öltözzön, mint egy dilis, és úgy sminkelje magát, ahogy szereti.

8. Probléma:
Brooklyn igazságtalan helyzetben
Megoldás: Elég a brooklyni viccekből. Bárki, aki az öt városrész közül valamelyikben él, tapasztalhatta, hogy Brooklyn kapja a legtöbb figyelmet viccek terén, attól függetlenül, hogy megérdemli-e, vagy nem. Ott is ugyanúgy vannak nagy bevásárlóközpontok, kávézók, mint ahogy az elit negyedekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése