vasárnap, július 19, 2009

Gabe Saporta - Good Girls Go Bad


Az előző héten (július 15-én) az iTunes Top 10-es listáján a Cobra Starship és Leighton Meester dala a Good Girls Go Bad a 10. helyen nyitott. A csapat harmadik albuma, ami a Hot Mess címet viseli augusztus 11-én fog megjelenni.

A Cobra Starship frontembere, Gabe Saporta tudja, hogy nem kellene erről sokat beszélnie - nem beszélve az új album felvételéről, interjúkról, az éjjel-nappali koncertezésekről - de egyszerűen nem tud kilépni.

"Régen nem pihentettem már a hangom" - meséli az énekes, elkeseredetten, és még mindig a 2008-as évben történt műtétből gyógyulgat, amikor egy cisztát távolítottak el hangszáláról. "Egy terapeutához jártam, aki azt mondtam nekem, hogy suttognom kell és nem kellene terhelnem a gégém, de mégis terhelem. Nincs más lehetőség."

Könnyen megbocsáthatunk Saportának, aki nem engedelmeskedik orvosa parancsainak. A 29 éves énekes és a zenekara - Ryland Blackinton, Alex Suarez, Victoria Asher and Nate Novarro - rengetekeg koncertezik. A harmadik albumuk, amely a “Hot Mess” címet kapta, augusztus 11-én jelenik meg, és a legújabb kislemezük, az “Good Girls Go Bad", amelyben közreműködik a Gossip Girl c. sorozat sztárja, Leighton Meester, felfelé ível a Billboard Hot 100 listán, ahol a Cobra Starship második lemeze, a "Viva La Cobra" 2007-ben 119.000 példányban fogyott el a "Nielsen SoundScan" szerint.
A banda 2006-os lemeze, a “While the City Sleeps, We Rule the Streets” megalapozta a tinik rajongását, akárcsak Saporta előző zenekara.

"Az albumot úgy akartuk elkészíteni, hogy hasonlítson a bandára és hogy tetsszen a rajongóknak." - meséli John Janick, a Fueled by Ramen kiadó elnöke. "Figyelembe kell venni, hogy tetsszen a rádióknak is. Próbáljuk megtalálni az egyensúlyt."

A banda tavaly írt néhány dalt, de úgy gondolták, ezek a dalok nem elég jók. Saporta és a többi zenekartag januárban egy bérházba költöztek egy Pennsylvania-i faluba, hogy zavartalanul kiegészítsék a számokat. "Azt mondtam, hogy 'el kell innen húznunk és egy kis ideig bandaként kell viselkednünk, hadd keljenek életre ezek a dalok'" - meséli Saporta. "Olyan volt, akárcsak egy tudományos labor."

A dalok, amelyek a visszavonult időszakban keletkeztek, (a stúdiómunkában részt vett később Kevin Rudolf és Kara DioGuard is) teljesen mások, mint a zenekar első két lemeze. A "Hot Mess" c. lemezen inkább "dance punk" stílussal találkozhatunk nagyszerű dalszövegek kíséretében.

Sapora elmlít néhány számot, köztük az "The Scene Is Dead; Long Live the Scene" amely egy önelemző dal, és ebben a frontember saját szerepéről énekel, showmanként. "A Cobra-t azzal a szándékkal alapítottam, hogy sikeres legyen és nem akarom, hogy unalmassá váljon, de ez a lemez határozottan személyesebb hangvételű, mint az előzőek." - meséli Saporta.

Mivel nincs meglepetés a dalszövegeket illetően, ("Pete Wentz Is the Only Reason Why We're Famous", "Snakes on a Plane (Bring It)" és "Kiss My Sass") a zenekar nem aggódik, hogy bárki is elveszíteni a bizalmat, hogy a Leighton Meester is közreműküdött.

"A valódi rajongóim tudják, hogy szeretem a Gossip Girlt" - meséi Saporta. "Ebben nincs semmi új. A kezdetektől fogva ez volt a Cobra célja. Sok különböző dolgot olvasztunk össze és mindannyiunkat lenyűgöz a popkultúra. Nagyon jó belekóstolni ebbe a műfajba."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése